Companiile de telefonie mobila vor fi obligate din 2012 sa deblocheze gratuit telefoanele

Stim cu toti ca marea majoritate a companiilor de telefonie mobila au telefoanele codate in retea pentru aceia care isi cumpara un telefon cu abonament, iar cine doreste sa se mute in alta retea dupa expirarea contractului obligatoriu de abonament, plateste o taxa de decodare, care poate ajunge si la 50 euro pentru aparatele de ultima generatie.
Anul 2012 ar putea veni cu vesti bune pentru cei care au telefoanele mobile blocate in retea. Autoritatile lucreaza la un regulament care sa oblige companiile sa deblocheze gratuit aparatele. Mai precis, dupa ce perioada de contract expira, cetateanul sa poata folosi telefonul si in alte retele.
Potrivit Autoritatii Nationale din Comunicatii, in prezent, legea nu obliga, ci doar le recomanda companiilor sa decodeze gratuit aparatele.
Companiile de telefonie sustin ca decodarea telefoanelor le aduce cheltuieli suplimentare, insa, potrivit Ministerului Comunicatiilor, ele au fost deja achitate de client, odata cu abonamentul.
Share on Google Plus

About Maryanne

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii:

mihai spunea...

mi se pare corect ca dupa se iti expira abonamentul sa ti se deblocheze telefonul fara costuri suplimentare