Tort de portocale

Ingrediente:

Tort de portocale
     Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • suc de la o jumatate de felie
  • coaja rasa de la o lamaie

    Crema:
  • 1 lingura faina
  • 250g zahar
  • 250g unt
  • 300g frisca
  • 5 galbenusuri
  • suc de la 5 portocale
  • felii de portocala
  • coaja rasa de portocala

     Siropul:
  • sirop de portocale diluat
  • vanilie


     Mod de preparare:

Se pun galbenusurile intr-un vas si se freaca cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca in continuare. Se pun faina si pesmetul, amestecandu-se pana se incorporeaza bine. La sfarsit se adauga albusurile, batute spuma, amestecand usor. Se imbraca o forma de tort cu hartie pergament, unsa bine cu unt, se adauga compozitia si se pune forma in cuptor, unde se lasa sa se coaca la foc potrivit. Intre timp se pregateste crema de portocale. Intr-un vas se pun: zaharul, galbenusurile, faina si sucul de portocale, amestecandu-se bine. Se pune vasul la foc mic si se lasa pana se ingroasa compozitia. Separat se freaca untul spuma, cu coaja de portocala, dupa care se adauga in vasul cu crema de galbenusuri, in prealabil racita. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se taie blatul in doua si se insiropeaza, se pune jumatate din crema intre blaturi, iar restul de crema se unge pe deasupra si pe partea laterala. Se adauga frisca si se garniseste cu felii de portocala.
Share on Google Plus

About Maryanne

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii: