Cum puteti calcula taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule

Incepand de azi pe site-ul Fondului pentru Mediu este la dispozitie modalitatea completa de calcul a noii taxe de poluare auto.
In formularul de calcul se vor trece elemente din cartea de identitate a autovehiculului si din certificatul de inmatriculare.
Daca calculatorul virtual le va comunica faptul ca au de recuperat bani, proprietarii de masini vor trebui sa depuna la administratiile fiscale o cerere de restituire si mai multe documente in original si copie. Pentru cei care au datorii la fisc, sumele restante vor fi recuperate de stat, dupa caz, din respectiva diferenţa.
Daca ati platit taxa auto la valoarea tripla, acum va puteti recupera banii astfel:
persoana interesata merge la administratia financiara de care apartine cu domiciliul si depune o cerere de restituire, insotita de cartea de identitate a vehiculului si de certificatul de inmatriculare, precum si de chitanta care atesta plata taxei triple.
Teoretic, statul promite ca va rambursa banii celor care au urmat toti pasii in cel mult 45 de zile, iar daca termenul este depasit aveti dreptul la dobanda.
Pentru a putea calcula taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule accesati site-ul Fondului pentru Mediu , www.afm.ro .
Link-ul direct la calculatorul virtual este acesta de mai jos:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_2012.html
Share on Google Plus

About Maryanne

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii: