Hackerii raspandesc malware prin intermediul site-urilor de jocuri pentru copii

Hackerii au vizat site-urile de jocuri pentru copii pentru raspandirea de virusi dupa cum relateaza o importanta firma de antivirus.
Avast spune ca au fost detectate amenintari de malware la mai mult de 60 site-uri care conţinea in titlul lor "joc" sau "arcade", in ultima luna de funcţionare pana la 12 ianuarie.
Se spune ca paginile au incercat sa descarce infectii Javascript, redirectors şi software potential nedorite.
Copiii mici sunt adesea mai puţin atenti decat adultii pe ce dau click, spune compania ceha.
"Acestea sunt site-uri cu mini-jocuri, inclusiv aplicatii flash si aplicatii on-line - un exemplu este un software care permite fetelor sa se imbrace si sa schimbe hainele", a declarat pentru BBC, seful tehnic al companiei Avast, Ondrej Vlcek.
Avast spune ca cutearcade.com cel mai vizitat site afectat de virusi, a generat peste 12,600 rapoarte de infectie la software-ul de protectie al acestuia.
Compania spune ca un troian de pe site a redirecţionat utilizatorii catre linuxstabs.com, un punct de distributie cunoscut pentru malware.
Avast considera ca cele mai multe dintre site-urile afectate sunt afaceri legale, care au cazut victime hackerilor, si nu au fost create deliberat pentru a raspandi malware.
Paginile afectate au fost on-line de luni sau ani inainte de a fi inceput detectarea amenintarilor.
Compania considera ca hackerii au profitat de "componente active" folosite pentru a rula forumuri, site-uri sau facilitati de chat pentru a raspandi malware-ului lor.
S-a constatat ca "exploit packs" sunt comercializate on-line, ceea ce inseamna ca hackerii responsabili nu ar fi nevoie de abilitati avansate de codare.
Sursa: www.bbc.co.uk
Share on Google Plus

About Maryanne

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii:

Alyz spunea...

Foarte tare imaginea :x pur si simplu o ador. am folosit-o si eu pentru un referat despre virusi la info.
Cat despre harckeri... nu stiu si ei unde sa mai plaseze virusii si ce sa mai distruga...

Maryanne spunea...

Si mie mi-a placut foarte mult, de asta am si ales-o.